Tips voor je autorestauratiebedrijf
Bijzondere auto's

Tips voor je autorestauratiebedrijf

Veel klassieke autoliefhebbers dromen ervan om hun eigen klassieke auto te restaureren. Los van dat het een hobbyproject kan zijn, kan het restauratieproject ook het doeleinde dienen om de auto te verkopen of om zelfs een restauratiebedrijf te beginnen.

Voordat men begint met het aanschaffen van auto’s voor je restauratiebedrijf is het slim om over een aantal zaken na te denken. Zo kan je voorkomen dat er onnodige uren en kosten worden gemaakt. Wanneer je begint met het restauratiebedrijf kan het helpen om duidelijk te hebben hoe je je bedrijf op gaat zetten.

CRM

Een autorestauratiebedrijf kan erg winstgevend zijn. Een van de belangrijkste stappen samen met bedenken hoe je je bedrijf gaat opzetten, is de CRM betekenis geven. CRM staat voor customer relationship management, en bij een autorestauratiebedrijf kan dit erg handig zijn. De data van verschillende communicatiekanalen van je bedrijf wordt met behulp van deze werkwijze geanalyseerd. Hierdoor worden klantrelaties geoptimaliseerd en zo kunnen de inkomsten van je bedrijf worden verhoogt. Het is dus belangrijk om de CRM van je restauratiebedrijf goed vorm te geven. Als je eenmaal een goed bedrijfsplan hebt is het verstandig om te kijken naar welke en wat voor soort klassieke auto’s jouw bedrijf gaat restaureren.

Aanschaf van klassieke auto’s

Naast bedenken hoe je je bedrijf wilt opzetten is het van belang om te kijken naar welke klassieke auto’s je wilt restaureren. We hebben enkele punten op een rij gezet die je kunnen helpen met het kiezen van welke auto’s je kan restaureren met je restauratiebedrijf.

Voorafgaand aan het restauratieproject is het slim om te kijken naar wat het budget is van je bedrijf en hoeveel je bereid bent om te spenderen aan de klassieke auto’s. Er zullen naast de aanschaf van de auto en het opzetten van je bedrijf ook kosten gaan zitten in het aanschaffen van gereedschap, kopen van onderdelen, huren van een werkruimte, etc.

Er zijn enorm veel klassieke auto’s te koop op de markt. Soms kan het intimiderend zijn om uit al het aanbod de juiste auto te kiezen. Als je eenmaal duidelijk hebt wat voor merk en model auto je zou willen restaureren, is het handig om onderzoek te doen om te kijken of een auto z’n geld waard gaat zijn wanneer deze eenmaal gerestaureerd is. Niet alle klassieke auto’s leveren winst op, maar er zijn specifieke klassieke modellen die voor weinig geld aangeschaft kunnen worden en voor een relatief goed bedrag verkocht kunnen worden. Bij het kiezen van een klassieke auto is het ook een goed idee om te kijken naar de beschikbaarheid en de prijzen van de onderdelen voor dit specifieke model.

Als je er eenmaal uit bent welke klassieke auto je gaat aanschaffen is het belangrijk om te kijken wat de staat is van de auto die je gaat kopen. Denk hierbij aan of de auto veel roest heeft, veel onderdelen heeft die vervangen zullen moeten worden, en ook of de auto een werkende en goedlopende motor heeft. Een goedlopende motor heeft misschien enkele onderdelen nodig die vervangen moeten worden, maar een motor die niet of niet goed loopt moet misschien wel in z’n geheel vervangen worden. Het hebben van een auto met een motor die in goede staat is kan een hoop werk, tijd en geld schelen.