Ideale dameskleding voor een lange autoreis
Bijzondere auto's

Ideale dameskleding voor een lange autoreis

De auto blijft één van de meest praktische manieren om je vakantiebestemming te bereiken. Zeker nu vliegvakanties wereldwijd onder de loep liggen en Schiphol kampt met grote personeelstekorten. Voor een roadtrip door de Duitse bossen of langs Normandische dorpjes kan je zelfs niet zonder een auto!

Vergeleken met andere manieren van vervoer heeft een auto het nadeel dat de reis niet extreem comfortabel is. Je hebt een beperkte beenruimte, ook met de beste airco kan het te warm worden en je hebt geen mogelijkheid om even een rondje te lopen. Comfortabele kleding is daarom wel echt een goede investering om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Met de juiste trui, broeken dames en ondergoed wordt je autoreis echt een genot.

Draag praktische, lichte schoenen

Vergeet alle modeoverwegingen maar even als het op schoenen voor een autoreis aankomt. Niemand, ook je reisgenoten niet, gaan je er op afrekenen als je geen hakken of stoere boots draagt. Kies voor draaggemak tijdens de lange uren in de auto en trek lichte, niet knellende sneakers aan onder je broeken dames. Je kan als het echt warm is ook je schoenen uit laten – maar houd dan wel slippers bij de hand voor de tussenstops en het tanken. Over de gemiddelde Europese rustplaats wil je echt niet op blote voeten lopen!

Ga voor luchtige, zachte broeken dames

Ook wat de broek betreft kan je beter kiezen voor een ‘huiskamer-look dan erbij lopen alsof je naar een business meeting gaat. Elastische sportbroeken, zachte dunne trainingsbroeken en zomerse wijde harempants zitten echt fijn in de auto. Ze moeten dun genoeg zijn om je koel te houden in de zomer, maar wel bescherming bieden tegen de harde onderdelen van je zitplaats. Bedenk dat (grote) knopen en ritsen op onhandige plaatsen vaak irritatie gaan opleveren tijdens ritten van een paar uur.

Kies voor een shirt of topje dat goed ademt

Voor de bovenkleding geldt hetzelfde als voor broeken dames: iets comfortabels is de beste keus. Begin als onderlaag met een topje of shirtje dat ademt en dat vocht naar buiten toe afvoert, zodat je geen gênante zweetvlekken onder je oksels oploopt. De beste stof voor in de zomer is linnen, dat zelfs op de heetste dagen nog koel aanvoelt. Het is een goed idee om een sweater of sjaal bij de hand te houden voor als het avond wordt of voor als het weer verandert. Voor de rest ben je vrij om elke kleur en motiefje te kiezen dat jij leuk vindt.

Hou rekening met slechte weersomstandigheden

Zelfs op de allermooiste dagen van juni kan het weer opeens omslaan. In de auto heb je gewoon niet alle voorzieningen die je thuis kan inzetten, dus het is verstandig om een paar hulpvolle accessoires in de auto te leggen. Een jas, regenjas of poncho is een uitkomst als je moet tanken in de regen. Leggings helpen je als je korte broeken dames toch te koud blijken te wezen. En het kan nooit kwaad om een oud paar schoenen in de kofferbak te steken – wie weet moet je een stukje lopen als je pech onderweg krijgt.