Oldtimerverzekering
Oldtimers en youngtimers

Oldtimerverzekering

Voor oldtimers kun je als eigenaar een speciale oldtimerverzekering afsluiten. Gezien de eigenschappen van een oldtimer voldoen normale verzekeringen gewoonweg niet. In dit artikel kun je dan ook wat basisinformatie lezen over dergelijke verzekeringen

De dekking

Ook met een oldtimer ben je verplicht een WA verzekering af te sluiten. Doorgaans kiezen de meeste eigenaren voor een allrisk dekking en de meeste verzekeraars bieden in dat geval twee verschillende tarieven.

  • Een jaartarief waarmee je het gehele jaar rond met de wagen kunt rijden.
  • Een zomertarief, waarmee je slechts kunt rijden gedurende de lente- en zomermaanden. Deze periode loopt vanaf de laatste zondag van maart tot en met de laatste zondag van oktober.

De voorwaarden

Gek genoeg valt een oldtimerverzekering goedkoper uit dan een autoverzekering voor normale auto’s. De rede hiervoor is dat een oldtimer gemiddeld een stuk minder kilometers maakt en daarnaast vele malen voorzichtiger wordt behandeld door de bestuurder. De kans op schade is dus aanzienlijk kleiner. Het is simpelweg gebaseerd op kansberekening. Houdt er wel rekening mee dat de meeste verzekeringsmaatschappijen niet snel een oldtimerpolis zullen verstrekken. Hier gelden zeer beperkende en strenge voorwaarden voor. Een van die voorwaarden is onder andere dat de eigenaar naast de oldtimer minimaal een normale auto bezit voor het dagelijks gebruik.