Tips voor het tunen van je auto
Auto's tunen

Tips voor het tunen van je auto

Zoals je al op deze website hebt kunnen lezen, is het tunen van je auto een geweldige manier om je wagen beter te laten presteren. Je hoeft dus echt niet per se een nieuwe auto aan te schaffen. Mocht je dit wel overwegen, houdt dan in gedachte dat auto’s met een hoger vermogen doorgaans ook duurder zijn in aanschaf, dus het tunen van je reeds bestaande auto kan ook aanzienlijk in de kosten schelen. Hoe je dit het beste kunt (laten) doen en waar je op moet letten lees je dan ook in dit artikel.

Tip 1

De eerste en tevens belangrijkste tip die we je mee willen geven is om je auto niet direct na aanschaf te gaan tunen. Het is namelijk veel verstandiger om je auto eerst eens een beetje beter te leren kennen. Op deze manier kom je er beter en sneller achter waar de eventuele verbeterpunten van je wagen zitten en merk je direct of er wellicht nog andere problemen zijn wat betreft de motor. Als leidraad kun je aanhouden dat je minstens een paar duizend kilometer met je wagen rijdt, alvorens over te gaan op het tunen.

Tip 2

Laat zowel voor als na het tunen metingen doen op de rollerbank. Op deze manier krijg je twee resultaten, namelijk je nullijn (voor het tunen) en je eindresultaat. Dit zou uiteraard een verbetering van de auto moeten zijn. Ook testen zonder rollerbank zijn uiteraard uit te voeren. Hiervoor zul je dan de snelweg op moeten en met een stopwatch moeten meten hoe snel je wagen van bijvoorbeeld 80 kilometer per uur naar 150 kilometer per uur gaat. Ook dit doe je dan voor het tunen en naderhand. Als het tunen goed is gegaan, dan zou je auto er uiteindelijk korter over moeten doen.

Tip 3

Focus jezelf bij het tunen van je auto niet enkel op het vermogen van de wagen. Een groot vermogen is misschien verleidelijk, maar het gaat er in feite niet alleen om dat je auto sneller en krachtiger wordt. ook het rijgenot moet positief worden beïnvloed door het tunen. Dit houdt in dat je motor soepeler is en het beschikbare vermogen zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Doorgaans doe je er het beste aan een chip te gebruiken die speciaal is afgestemd op jouw specifieke eisen en type auto.