Amphicar Model 770
Bijzondere auto's

Amphicar Model 770

Zoals de naam al doet vermoeden was de Amphicar Model 770 een amfibievoertuig. De wagen werd geïntroduceerd als Eurocar en er zijn tussen 1961 en 1968 maar 3.878 exemplaren van geproduceerd. Voor een dergelijk bijzonder voertuig wellicht niet slecht, echter viel het de fabrikant wel wat tegen.

Dit bijzondere voertuig is ontworpen door de Duits auto-ontwerper (en oorlogsmisdadiger) Hans Trippel. De beste man hield zich tot op hoge leeftijd bezig met het maken van het perfecte amfibievoertuig. De wagen bestond uit een mengelmoesje van onderdelen, waarvan de motor uit Engeland kwam, de carrosserie uit West-Berlijn en naar verluid zaten er zelfs een aantal onderdelen in uit het toenmalige DDR. De assemblage van de wagen geschiedde echter volledig in West-Berlijn.

Door zijn hoge prijs viel de Amphicar niet echt in de smaak bij de consument. Met een prijs van ruim 10.000 Duitse Mark was de wagen duidelijk niet toegankelijk voor het grotere publiek. Daarnaast was de wagen geen comfortabele auto om in te rijden en presteerde hij maar matig. Zo lag de topsnelheid slechts op 105 kilometer per uur op land en slechts 12 kilometer per uur op water.